Van 12 september tot 31 oktober is er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor coaching om innovaties verder te brengen in de praktijk van thuiswonende ouderen. Heb jij als zorgaanbieder of ontwikkelaar ondersteuning nodig bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk? Dan is deze subsidieregeling mogelijk interessant voor jou.

De eerste ronde van de subsidieregeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis was een succes. De subsidieregeling moet bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties. Deze subsidie kan bestaande partijen helpen bij de opschaling, maar kan startende ondernemers of startups ook enorm helpen met het verkrijgen van kennis.

Welke partijen kunnen de subsidieregeling aanvragen?
De subsidieregeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis is bedoeld voor zorgaanbieders of ontwikkelaars van een zorginnovatie die ondersteuning zoeken bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk:

  • Een aanbieder van ouderenzorg en/of ondersteuning vallend onder de Wmo 2015 en Zvw (binnen de sectoren Wijkverpleging, Geriatrische revalidatiezorg, Paramedische zorg (logopedie, ergotherapie en diëtetiek), Huisartsenzorg, Eerstelijnsverblijf, Geneeskundige zorg voor specifieke groepen (gzsp), Mondzorg en Apothekers).
  • Gemeenten en gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’en).
  • Een ontwikkelaar van een zorginnovatie in samenwerking met één van bovenstaande doelgroepen

Waar kan de subsidie voor gebruikt worden?
De coach kan jou als zorgaanbieder ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een implementatieplan. De subsidie kan partijen o.a. helpen bij de integratie van de innovatie in de zorgprocessen of het vinden van een passende (structurele) bekostiging van zorginnovatie.

Hoe kun je de subsidie aanvragen?
De regeling is open vanaf dinsdag 12 september 2023 14.00 uur en sluit dinsdag 31 oktober 2023 om 14.00 uur. Een aanvraag gaat via MijnZonMw. Alle voorwaarden voor indiening zijn terug te vinden bij de subsidieoproep (definitief gepubliceerd op 12 september 2023). 

Meer informatie?
Voor meer informatie over de subsidieregeling en de voorwaarden, kijk op de website van ZonMw.

abaud
abaud heeft alle expertise om zorgondernemingen te adviseren en ondersteunen, in het bijzonder bij zorginnovaties. Bij vragen neem contact op met Bas 06 20 71 91 70 of Maud 06 19 52 70 73.

Deel dit artikel