abaud is opgericht door Bas Wilkes en Maud de Wildt. Bas en Maud werken al lang samen. De afgelopen jaren waren zij samen bestuurder van Cardiologie Centra Nederland. Vanuit Cardiologie Centra Nederland en via het netwerk van Zelfstandige Klinieken Nederland zagen zij hoeveel zorgondernemers worstelen met dezelfde vraagstukken, hoe vaak iedereen zelf het wiel moet uitvinden en hoe moeilijk het is om de zorg echt te vernieuwen. Geïnspireerd door ondernemerschap en met de drive om de zorg verder te helpen zijn zij in 2021 abaud gestart. Met abaud richten zij zich specifiek op zorgondernemingen.

‘Onze ervaring is dat juist bij zorgondernemingen, waar vaak een arts of een ondernemer aan het roer van de organisatie staat, een enorme drive is om de zorg te verbeteren. Tegelijk zijn dit vaak kleinere ondernemingen die de expertise missen die wel nodig is om je staande te houden in een sterk gereguleerde sector.’

Bas Wilkes

Bas heeft een achtergrond in de bedrijfseconomie en bedrijfskunde, als bestuurder en CFO heeft Bas veel ervaring opgedaan in de zorg. Bas is datagedreven, weet complexe vraagstukken snel te duiden en bouwt van daaruit aan een oplossing.

Heb je vragen over financiering, contractering, control, bedrijfsvoering, governance of support, bel of app Bas.

Maud de Wildt

Goede, veilige en toegankelijke zorg door mensen die plezier hebben in hun werk, dat is waar Maud naar streeft. Dit is voor haar tevens het vertrekpunt van kwaliteitsmanagement. Kwaliteit is de uitkomst van goede processen en structuren. Wet- en regelgeving en kwaliteitsnormen bepalen het speelveld, de uitdaging is om dit veld zo goed mogelijk te benutten. Als dit lukt, dan is kwaliteitsmanagement geen papierwinkel maar gaat het vanzelf, gewoon door met elkaar te doen wat er afgesproken is en waarbij nagedacht is over uitkomsten en risico’s. Kwaliteitsmanagement gaat daarom in haar ogen vooral over het inrichten en optimaliseren van processen. Haar analytische blik en pragmatische aanpak komen hierbij goed van pas. Maud heeft een achtergrond in de biomedische- en gezondheidswetenschappen en brengt haar zorginhoudelijke kennis graag samen met die van normen, managementsystemen en wet- en regelgeving.