De zomer nadert zijn eind. Vaak een tijd om terug te kijken, tot rust te komen en om nieuwe plannen te maken. Speel je met de gedachten om een kliniek of ZBC te starten of ben je al gestart maar loop je vast in de realisatie van je plannen? abaud kan je helpen.

Er komt veel kijken bij het starten van een kliniek voor medisch specialistische zorg (ZBC) of in de GGZ. De zorg is sterk gereguleerd. Als zorgaanbieder dien je aan veel regels te voldoen alvorens je van start kan. Een goede zaak waar het aankomt op de bewaking van de kwaliteit, veiligheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid van onze zorg maar zonde wanneer mooie innovatieve ideeën hierdoor stranden nog voordat ze het levenslicht gezien hebben.

Juist in het begin is het belangrijk om je goed te laten informeren en toekomstbestendige keuzes te maken. Hoewel we in de praktijk zien dat de tastbare aspecten van het ondernemerschap het leukst zijn om mee te starten, raden wij aan om de plannen goed uit te werken en te beginnen met de juiste organisatiestructuur en de vergunning. Deze zijn van invloed op de toekomstige bedrijfsvoering. Niet zelden treffen wij klinieken waar er al een pand is en het logo al aan de gevel hangt, maar er nog geen vergunning is.

abaud heeft alle expertise om zorgondernemingen te adviseren en ondersteunen, van start tot overname of verkoop. Als sponsor van ZKN zijn we bovendien goed thuis in alles wat er komt kijken bij het behalen van het ZKN keurmerk. abaud helpt je met de juiste basis voor een gezonde kliniek.

Wil je meer weten over het starten van een zorgonderneming of onze slidedeck hierover ontvangen? Neem contact met ons op.

Deel dit artikel