Not An Average Legal Advisor

Om de zorg nu en in de toekomst toegankelijk, van goede kwaliteit en betaalbaar te houden, wordt zorg steeds vaker in hybride vorm geleverd. Oftewel, digitaal als het kan, fysiek als het moet. Innovatie in de zorg wordt aangewakkerd op het snijvlak van technologie en zorg. Daarbij is niet altijd direct duidelijk welke activiteiten zorg zijn en welke technologisch van aard. Digitale zorgtoepassingen kunnen in de regel niet afzonderlijk bij de zorgverzekeraar in rekening worden gebracht. Toch zijn er behoorlijk wat mogelijkheden als de activiteiten zich kwalificeren als (digitale) zorg. abaud helpt zorgondernemingen en leveranciers van medtech dit te structureren. Omdat technologie met andere wet- en regelgeving te maken heeft dan zorg of vanuit een andere invalshoek werkt abaud samen met Not An Avarage Legal Advisor, NAALA. NAALA heeft expertise op gebied van CE-markering volgens de wetgeving voor medische hulpmiddelen (MDR/IVDR), informatiebeveiliging, privacy en kwaliteitsmanagement specifiek op gebied van medtech. 

Maud, oprichter abaud:

abaud gelooft in de meerwaarde van technologie in de zorg. Wij zien echter ook dat er veel obstakels er te overwinnen zijn doordat zorgaanbieders en medtech ontwikkelaars niet dezelfde taal spreken. Dit vertraagt de implementatie van technologie in de zorg en kan innovatie remmen. Strenge wet- en regelgeving op gebied van MDR, privacy en informatiebeveiliging houdt beide branches in een greep. Samen met NAALA kunnen we een bijdrage leveren aan adaptie van de wet- en regelgeving, wij vanuit de zorg, NAALA vanuit de technologie met als gezamenlijk doel, innovatie in de zorg mogelijk te maken. 

Amy Eikelenboom, oprichter NAALA:

‘Nieuwe technologieën bieden ongekende mogelijkheden om de zorg efficiënter te maken en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Echter, om de ontwikkeling en implementatie van deze technologieën te bevorderen, is het essentieel om gegevensbescherming, kwaliteit en informatiebeveiliging te bewaken. Door de brede expertise van abaud op het gebied van ondernemen in de zorg en onze ervaring met de praktische invulling van de wettelijke eisen, kunnen we een volledig en waardevol advies leveren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat voldoen aan wet- en regelgeving geen obstakel wordt, maar juist een springplank naar betere (digitale) zorg.’ 

Lees hier meer over NAALA en de opleiding Compliance in digitale zorg die zij ontwikkeld hebben.