abaud is opgericht voor twee voormalig bestuurders van een kliniek. abaud kent de dynamiek van klinieken en weet hoe de focus en het ondernemerschap binnen klinieken bijdraagt aan innovatie en toegankelijk. abaud is overtuigd van de toegevoegde waarde die klinieken leveren aan de zorg in Nederland. We weten helaas ook dat ondernemen in de zorg uitdagingen kent, daarmee helpen we klinieken graag. Vandaar ook dat abaud sinds 2022 trotse sponsor is van ZKN.

Maud en Bas, oprichters van abaud:

Zorgondernemers starten vaak vanuit een ambitie om de zorg te verbeteren of te veranderen. Zij runnen kleinere klinieken die ondersteuning nodig hebben om aan alle eisen van de sector te voldoen. Wat we zien is dat bestuurders een helpende hand kunnen gebruiken bij het realiseren van hun doelen. De regulering vraagt immers veel van zorgondernemers. Dat is waar abaud instapt. Wij kennen de weg en zijn de partner om klinieken te begeleiden bij het benutten van de potentie en tegelijk de administratieve en ondersteunende processen te organiseren. Dit doen we vanuit de gedachte dat om te kunnen groeien, de basis op orde moet zijn.’

ZKN is de branchevereniging van zelfstandige klinieken in Nederland. Klinieken leveren zo’n 16% van de medisch specialistische zorg in Nederland. Dat zijn ruim 1,1 miljoen patiënten per jaar die naar klinieken gaan voor planbare zorg. Leden van ZKN focussen zich hoofdzakelijk op één specialisme en zijn extreem goed en efficiënt geworden in het leveren van die betreffende zorg. Daarmee dragen klinieken ook bij aan de maatschappelijke uitdagingen in de zorg van betaalbaarheid en toegankelijkheid zonder concessies te doen op kwaliteit. (bron: ZKN)

Lees hier meer over ZKN