De functionaris gegevensbescherming heeft bij een bijzondere positie. Voor veel ondernemingen is het wettelijk verplicht om een functionaris gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Soms lukt dat intern maar de onafhankelijke positie en de vereiste expertise maken dat vaak ook lastig. Vandaar dat veel organisaties ervoor kiezen een externe FG aan te stellen. Prettig, want daarmee is niet alleen de expertise in huis maar is de onafhankelijkheid ook geborgd.

Abaud kan deze rol voor jouw onderneming vervullen. Afhankelijk van de privacy compliance in jouw onderneming stellen we samen een planning op en gaan we aan de slag. Concreet helpen we je met het opstellen van een privacybeleid, uitvoeren van DPIA’s, het aanleggen van een verwerkingsregister, het melden van datalekken en het trainen van je personeel.

Staat de privacy compliance nog in de kinderschoenen, dan doorlopen we eerst een intensiever adviestraject waarbij we zorgen dat er een stabiele basis staat.  Zie hiervoor onze diensten op gebied van Privacy & Informatiebeveiliging of neem contact op met Maud