Interne audits bij klinieken

Hoe weet je dat jouw kliniek op de goeie weg is voor de jaarlijkse ZKN audit? Dat de processen die jullie met elkaar vastgesteld hebben nageleefd worden en tot het gewenste resultaat leiden? En hoe signaleer je tijdig risico’s, kansen en verbetermaatregelen?

Zeker in kleinere klinieken zal er veel in de wandelgangen geconstateerd en besproken worden. In veel gevallen werkt dit uitstekend maar risico hiervan is dat deze aanpak onderhevig is aan de waan van de dag en die is niet altijd even voorspelbaar.  Terwijl borging van het kwaliteitsmanagementsysteem juist vraagt om een systematische benadering. De interne audit is daarvoor een geschikte methode. En dat is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt!

Tijdens deze academy op 4 oktober 2022 neemt Maud ZKN (kandidaat)leden mee in de systematiek van het kwaliteitsmanagement, de PDCA cyclus en de rol die de interne audit daarin kan spelen binnen klinieken. We bieden concrete tips and tricks waar je gelijk mee aan de slag kunt in jouw kliniek.

 

Ben jij geen ZKN lid maar wil je wel meer weten over interne audits? Laat het ons weten, we denken graag met je mee.

Aanmelden?

Deze Academie is enkel toegankelijk voor ZKN leden. Aanmelden kan via de website van ZKN.

Deel dit artikel