Op 1 januari 2024 loopt de overgangsregeling van de Wtza af. Dit betekent dat sommige zorgondernemingen die voor 2022 gestart zijn en toen geen WTZi vergunning nodig hadden, deze vergunning dit jaar nog moeten aanvragen. Ben jij klaar voor de Wtza en alles dat hierbij komt kijken? 

 

Vergunningplicht 

Voor klinieken die voor invoering van de Wtza al over een WTZi vergunning beschikten, geldt dat deze vergunning automatisch verlengd is. Er is echter ook een grote groep klinieken, o.a. binnen de cosmetische branche, die onder de oude wetgeving geen vergunningplicht had en dat nu mogelijk wel heeft.  

Valt jouw kliniek onder deze groep dan dien je voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag te doen. Hoewel 1 januari ver weg klinkt heeft de vergunningplicht vaak impact op keuzes in de governance en/of bedrijfsvoering. Daarnaast dien je rekening te houden met de doorlooptijd van de aanvraag zelf. Begin daarom op tijd en inventariseer of je onder de vergunningplicht valt. Dat doe je eenvoudig door deze checklist in te vullen. 

 

Juridische aspecten 

Wil je je verder oriënteren op de Wtza en de juridische aspecten die voor jouw kliniek gelden, lees dan ook eens onze berichten hierover terug: 

Meer weten? 

Vraag jij je af of je er klaar voor bent? Neem contact met ons op.

 

 

Deel dit artikel