Zaterdag 26 november gaven Bas Wilkes, Nienke Bijlholt en Maud de Wildt een workshop over ondernemen in de zorg binnen de kaders van een steeds veranderd speelveld. Vraag die hierbij centraal stond: hoe kom je in control maar blijf je ondernemend. In onze workshop  namen we de deelnemers in vogelvlucht mee in de juridische en financiële kaders, kwaliteitsmanagement, medische technologie, privacy en een aantal do’s en don’ts.

 

We gaven inzicht in

  • relevante wet- en regelgeving en hoe je via kwaliteitsmanagement op dagelijkse basis bewaakt, zonder dat dit resulteert in een papierwinkel.
  • de impact van de wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) op cosmetische klinieken. Tijdens de workshop wordt belicht met welke eisen en verplichtingen klinieken te maken krijgen en worden praktische tips- en tricks geboden om hier invulling aan te geven;
  • manieren om jouw zorgonderneming financieel op orde te krijgen zodat je al jouw plannen echt kunt realiseren.

 

Meer informatie?

Als oud zorgbestuurders en ondernemers weten wij wat er allemaal komt kijken bij het drijven van een zorgonderneming. Je wilt zorg verlenen, maar ook de organisatie en alles wat daarbij komt kijken, vraagt veel aandacht en moet goed geregeld zijn. Abaud ondersteunt zorgondernemingen op gebied van kwaliteitsmanagement, financiën, business control en relevante wet- en regelgeving. Dat doen wij op proportionele en duurzame wijze. Wil je meer informatie of je als startende kliniek voorbereiden op de keuzes die je hierbij moet maken, neem contact met ons op.

 

Deel dit artikel