Abaud biedt advies en ondersteunende diensten, specifiek voor ondernemingen in de zorg. Oprichters Maud de Wildt en Bas Wilkes waren eerder bestuurder van een zelfstandige kliniek. In deze rol zagen zij hoeveel zorgondernemingen worstelen met dezelfde vraagstukken.

Maud de Wildt: “Zorgondernemingen zijn vaak gestart vanuit een ambitie om de zorg te verbeteren of te veranderen. Zij runnen vaak kleinere klinieken die ondersteuning nodig hebben om aan alle eisen van de sector te voldoen. Wat we zien is dat bestuurders een helpende hand kunnen gebruiken bij het realiseren van hun doelen. De regulering vraagt immers veel van zorgondernemingen. Dat is waar abaud instapt. Wij kennen de weg en zijn de partner om klinieken te begeleiden bij het benutten van de potentie en tegelijk de administratieve en ondersteunende processen te organiseren. Dit doen we vanuit de gedachte dat om te kunnen groeien, de basis op orde moet zijn.”

Abaud is er voor alle leden van ZKN met vragen over onderwerpen als financiën en contractering, governance en juridische compliance, kwaliteitsmanagement en business development. Naast ondersteunende diensten biedt abaud managementconsultancy voor groeiende zorgondernemingen. Adviezen helpen klinieken vraagstukken oplossen en te bouwen aan de toekomst van hun onderneming.

ZKN en abaud willen met de overeenkomst een samenwerking aangaan die twee richtingen op werkt. Voor abaud staat het delen van kennis met de leden van ZKN voorop. Maud de Wildt heeft op 4 oktober al een eerste ZKN academie verzorgd over interne toetsing als voorbereiding op de ZKN audit. Specifiek voor startende zorgondernemers werkt abaud aan een masterclass waarin alle aspecten die er komen kijken bij het starten en leiden van een kliniek aan bod komen.

Meer informatie over ZKN en het sponsorship lees je hier.

Deel dit artikel